Monday, May 30, 2011

DOA KU BUAT MEREKA



Assalamualaikum dan salam sejahtera
Hari ni....aku skodeng blog kenkawan, so..apa lagi dalam bnyk2 yg aku skodeng tentulah
blog blogger terkenal BEN ASHAARI.Menarik segmen dia ....join juga lah.Memangdangkan dr
kecil (mean dr sekolah rendah) aku dok asrama, jd x bnyk la acara nakal aku terhadap mak ayah

Tapi..bila mai musim cuti sekolah ja...aku selalu p rumah kawan baik aku yg sorang ni.Jiran sekampung & kawan baik gitu.Mak selalu pesan, klu lapaq balik makan di rumah...
jangan makan di rumah orang.Tp pesan tu selalu aku abaikan....aku suka sngt makan nasi
di rumah kawan aku tu...dah la depa orang miskin, aku pun orang miskin juga tambah2 la time tu bumi Langkawi masih lagi dalam SUMPAHAN MAHSURI.Miskin aku anak tunggal..lain la sikit.Miskin depa anak2 ramai...jd mak x mahu aku dok makan di rumah depa sebab mungkin
mak bimbang rezeki depa boleh kat aku.

Apa lagi...satu hari mak intip aku laaa, haaaaaaaaaa...siap kena rotan la bila balik rumah.
Dah berkali-kali mak pesan jgn dok makan di rumah org...tu jugak yg aku suka lakukan.
Apalagi...rotan naik belakang la.Yang pasti...bukan lapaq sangat..tapi tgk sedap laaaaa, tu yg aku teruja dan makan juga apa yg depa bagi.Makan ramai2 ni syoqqq.Hawat la yg aku tak tolak pelawaan tu no?..Benda dh lama..kenang je laaaaa.Harap mak tak ambik hati ngan perbuatan tu.Sampai la ...mak selalu dok puji aku depan anak yg sulung tu...dia kata"ibu along dulu2 dengaq cakap, sekali kata ja tak buat dahhh"...hahaha bangga siot ooooo.

Kalaulah mak mau baca apa yang aku tulis kat blog ni, satu yg nk aku kasi tahu...
Aku bangga dapat mak & ayah macam depa.Syukur sangat2 walau masa kecik dulu aku
tak dapat bersama depa sepenuhnya...sekarang ALLAH bg peluang untuk aku dok sebumbung
dengan depa.Amin.

6 comments:

Hafizah Mohamad said...

kenangan masa kita kecik2 dulu mmg x dapat dilupakan...rasanya kenangan kena pukul tu yang menjadikan kita manusiakan...sama la cam kak fiza dulu...bila jln rumah org tgk depa makan cam sedap je kan...walaupun x sedap mana pun...kadang2 biskut kering pun boleh buat kita terliur...he he he

ani said...

sama lah kita yerrr...hihihi, la ni selalu dok pesan ngan anak...jgn mkn d rumah org..jgn minta dr kawan2....

ejulz said...

teringat zaman kecik2 slalu makan kat rmh kwn2 jugak.. heHe. selalu lepak main PS1.. masa tu sape ada PS1 dah kira kaya laa.. heHe

Jiejah Gorjes said...

hehehe lawak kan..lauk x sedap pun kite rasa sedap sbb mkn ramai2 :)

Nor said...

waktu kecik2 memang best..macam2 pengalaman yg tak mungkin anak2 kita dapat kutip dan rasa.

''bidadariSIDIA'' said...

Assalam :)

singgah baca,
jom terjah kita punya pulak :)

http://bidadarisidiahuzaifah.blogspot.com/2011/05/doa-ku-buat-mereka.html