Tuesday, June 7, 2011

Bukan SENANG nak SENANG

Sejak dua menjak ni...bila terlibat secara tak sengaja dalam dunia blog ni, diri jadi keruan lak bila tak dpt nak ber"BLOGGING".Dulu YM....sapa yang tak tahu apa itu "YM" memang teruk la kan.Betoi tak?..hihihi...kalau tak betul jgn marah yerr.

Akak ni bukan apa....seronok tengok adik2 yang berjaya hanya dengan ber"BLOG", contohnya cik YUYU ZULAIKHA kita (orang langkawi tu)...orang se PULAU lagi.Bukan nak bodek la. tp betulllll....kalau u all tak percaya cuba pi kat blog YUYU tu...dan baca kenyataan beliau.

Berjaya yang mcm mn?....hahaha maksud akak berjaya dengan dunia blog la.Hanya dengan ber"BLOG" YUYU mampu dapat RM (4 angka lagi), tak berjaya ke namanya tu.Ok la tu...student.Tak la dok mengharap belas ihsan BANK IBU BAPA jerr.

Walau akak ni dah dikira old version, tp akak juga pasang angan2 nak berjaya macam YUYU.U all gelak noo...tak pa laaaaa, dah nasib.Tak ke seronok kalau orang lain sibuk2 tunggu hujung bulan...kita masih boleh tenang.Maksud akak.....dpt RM hanya dengan ber "BLOG" laa.Tenang la tuuu.Memandangkan semua barang dah naik harga...kalau ada side income tu...memang ok laaaa.Angan2 jerrr.....mudah2an dengan angan2 akan jd kenyataan.Amin.

Karang ni...step pertama nak cari seramai kawan/followers yang boleh.Lepas tu....nak kasi n3 hangat.HANGAT?yang ni paling susah ni....cam na la nak kasi hangat...hangat bagi akak traffik/pageview banyak la.RM tu...x harap la sangat...mmg dh tahu punnnn.

Sekarang ni...followers pun tak sampai 250, mampukah akak nak dptkan trafik yg tinggi.Tentu la tak mampu kan?....tp usaha tangga kejayaan.Jangan jadikan org yg gagal sebagai idola...sebaliknya jd kan yg berjaya itu PEMBAKAR SEMANGAT.

3 comments:

Kasih Ibu said...

perghh..bacapost akak jsdi bertambah bersemangat sy nak berblogging...chaiuk!!!

ani said...

tu la....seronok o tengok adik2 kita berjaya.Semoga depa lebih sukses...

AesyaZealous said...

usaha tgga kejayaan.