Wednesday, May 11, 2011

Kapal Mewah Pengasas Microsoft

Waahhh!! mewahnyaaaaaaaaaa.....dah ada duit, buat je lah yg nak.Kalau x de duit nak buat apa yer?Tambah2 pula semua harga barang tengah dok naik ni..feningggg.Sebenarnya N3 kali ni bukan pasai harga barang ke..apa ke.Mukadimah jer...jom kita layan cerita niii

KAPAL milik Paul Allen dekat bandar Antibes, Perancis baru-baru ini.

LONDON - Kapal mewah milik dua bilionair terkenal, Roman Abramovich dari Rusia dan Paul Allen yang merupakan pengasas syarikat perisian komputer, Microsoft menjadi tumpuan media semalam.

Kapal mewah milik Abramovich yang juga pemilik kelab bola sepak Chelsea diberi nama Luna, sepanjang 114.90 meter berlabuh dekat bandar Antibes, Perancis baru-baru ini.

Ia memiliki sebuah kolam renang dan tempat pendaratan helikopter, tingkap kalis peluru dan setiap bilik mengandungi skrin pawagam sebesar televisyen.

Namun, kapal milik Allen sepanjang 126.18 meter yang diberi nama Octopus pula mempunyai gelanggang bola keranjang dan dua tempat pendaratan helikopter.

Kapal pengasas bersama Microsoft itu dilengkapi dua kapal selam kecil, sebuah kolam renang dan sebuah studio muzik.

Allen menggunakan kapal itu untuk berparti.

Kedua-dua lelaki itu berada dalam senarai 100 individu paling kaya di dunia dengan Abramovich berada di tempat ke-53 dan Allen di tangga 57.

Kedua-dua kapal itu juga berlabuh dekat bandar Antibes, Perancis baru-baru ini. - Agensi


SUMBER:KOSMO

No comments: