Tuesday, May 31, 2011

Naik jangan tak NAIK !!!


Gambar sekadar hiasan (ihsan google)
Nah haihhhhhhhhh..terkezut berok juga aku tadi.Nasib baiklah officemate aku pesan tolong
bungkuskan milo ais untuk dia, kalau tidak....tak tau lah lagi akan keadaaan ni.Keadaan apa
ya..tentu u all semua nak tahu (ewah mcm ada orang nak baca n3 ni).

Memang aku tak minta menu pun tadi, klu minta mesti aku tahu kan? Tahu apa?...nanti laaaa
baca kasi habis dulu.Iyo laaaa...nak minta menu buat apa aihhhh, dah bertahun dok tenggek
kat kedai tu (lunch time lerr).Menu dah dok dalam kepala otak dah lerrr.


Dah kenyang perut, tibalah masanya untuk membayar.Hahahaha.....mesti u all dah boleh agak
apa yang nak aku story mory kan yerrr.Ye laaaaa......harga naik lerrr.Kira p..kira mai, plus
ngan milo ais yg kawan aku pesan tadi harganya RM 7.60.Aku punya tanya la
si adik manis kat kedai tu "harga sebungkus milo ais berapa"?.RM 1.80.Todiaaaaaa.Dah naik rupanya.


Patut la dok dengaq orang bercerita, gula naik sekilo Rm0.10, air kat kedai naik Rm0.30
secawan/segelas/sebungkus.Cam ner niiiii????
Adoiiii...semuanya dah naik!!!.



Esok tarif elektrik pula naik.Maka tradisi bawa bekal ke pejabat harus di teruskan.

4 comments:

zhureen said...

mai kita pakat2 masak kat umah nohh..nnti kedai pun x laku dah laaa....hihihi

Ini Kisah Tia said...

hah , naikkanlah semua . naikkannnnn !! grr

Hafizah Mohamad said...

tu dia mahainya...tapi ada satu kedai makan kat depan Giant Bayan Baru...Pulau Pinag hanya jual teh ais hanya singgit ja...kami x pernah beli makan kat situ ada sekali husbang pegi beli...cam x caya ja....zaman sekarang ni mana ada teh ais singgit dah...berkali2 husband tanya betul ke teh ais singgit ni...ha ha ha...mmg x caya...=)

ani said...

hafizah.....itulah ceritanya, x sangka milo ais rm 1.80, sebelum ni rm 1.50 jerr.itulah langkawi kut