Friday, June 24, 2011

BILA SI ISTERI BERBLOG.. SI SUAMI dan ANAK ?

Jiwa makin kacau, fikiran melayang-layang ingatkan blog kesayangan aje.Almaklum la blog umpama diari.Sehari tak menulis diari makanya tentu akan ketinggalan segala xtvt hari tersebut.

Balik kerja nak kena singgah kedai runcit sesiap..bukan apa, nak beli sayur-mayur, ikan , ayam untuk esok.Nasib baiklah dok serumah dengan mak, leh juga emak tolong masakkan untuk anak2 pada hari keesokkannya.Itu cerita hari esok, bagaimana dengan hari(petang) ini..sampai aja dirumah terus pegang penyapu...sapu apa2 yang patut, tengok pinggan mangkok dekat sink ada ke tidak..kalau ada basuh pula.Lepas tu masak ala kadar untuk malamnya.

Selesai masak....baru pegi mandi, hihihi..bukan x mahu mandi dulu sebelum masak, kang kalau mandi dulu baru masak kejap lagi dah bau bawang cabai.Makanya selesai masak baru mandi.Lepas mandi....jamu anak2 makan nasi, pastikan anak2 kenyang terlebih dahulu.Suami?..hahaha suami hamba suka makan lewat sikit.Lepas dia tengok tv baru nak menjamah.Jadi biarlah dulu.

Lepas tu dah nak solat maghrib pula..ok selesaikan urusan dengan TUHAN pula.Amin selesai sudah.Lepas tu temankan Along buat kerja sekolah.Selesai kerja sekolah..pastikan si adik tidur pula....SUAMI dok layan bola kat Astro tu..biar arrr.Nak join pun tak minat bola.Haaaaa...bila adik dah tidur baru la lega sikit hati.Bukan apaaaaa.....nak ber "BLOGGING" la pula.

Hrmmm....lepas geram nih, masa inilah nak follow ke..nak up date n3 ker, selalunya malam ambik masa 1-2 jam ja untuk berblogging.Sebab kalau nak temankan cik ABANG tengok tv pun tak best..dia layan sport...kita mana minat.Kalau kita minta tukaq siaran dia tak mahu.Siap kata....ala "YANG pegi la berblogging dulu" jalan dia la tuuuu.Kita sudah siap berblogging dia pun dah habis tonton tv.Temankan cik ABANG makan nasi pula.

Jadinya....anak2 dan suami tak terabailah kan?hahaha...sessi luah perasaan.Idak lah pula, sebenarnya akak ni nak kongsi segmen yang dibuat oleh si BLOGGER BA ni.Nak tau lebih lanjut jom KLIK sini.





7 comments:

Alya Esprézzo said...

hehe..walaupun dah jadi isteri, masih lagi boleh berblog kan? hehe happy blogging sis! :)

meh jemput dtg umah ! hehhe.. www.alyaesprezzo.com

˩α∂ʏвιя∂ℓʋʌѲиɛ ακα ΔиɢɛℓιЯα ʝѲℓιɛ said...

happy blogging

http://ladybirdakaluply.blogspot.com/2011/06/bila-isteri-berblogsi-suami-dan-anak.html

anamizu said...

wahhh bertuahnye dpt hubby gitu..hihi

Ina said...

blogging jangan tak blogging....

aku dan segalanya said...

YANG..PEGI LA BERBLOGGING...best kan gitu...hihihii

http://segalanyaaku.blogspot.com/2011/06/bila-si-isteri-berblog-si-suami-dan.html

ariana's said...

Salam kenal. Singgah dr segmen sama.
http://arianasstorys.blogspot.com/2011/06/segmen-khas-bila-si-isteri-berblogsi.html
Dah lama follow rupanya:)

sue sopian said...

salam ziarah..

best kan bila cik abg sporting abes.. hihi

happy blogging