Thursday, July 21, 2011

Klik hari ini-21/07/2011


Seperti ada yang tidak kena????


REAKSI Raja Azmi (kanan) dan Muhammad Roslin ketika berjalan keluar dari pejabat Jawi di Kuala Lumpur semalam.


KUALA LUMPUR – Penerbit filem kontroversi, Raja Azmi Raja Sulaiman dan pemain badminton negara, Muhammad Roslin Hashim kecewa lagi apabila keputusan kes khalwat mereka yang sepatutnya didengar semalam ditangguh lagi.

mereka yang hadir ke Pejabat Bahagian Siasatan, Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (Jawi) di sini untuk mengetahui perkembangan kes itu semalam begitu kecewa apabila dimaklumkan ia ditangguhkan buat kali keempat.

Raja Azmi, 51, mendakwa, pihak Jawi sebaliknya memaklumkan kes itu ditunda pada 22 Ogos depan selepas pegawai wanita yang mengendalikan kes itu menghadiri satu majlis di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC).

“Pembantu pegawai kata dia mahu siasat lagi untuk elak orang yang teraniaya menjadi mangsa,” dakwa Raja Azmi sambil menahan sebak.

Raja Azmi yang ditemani suaminya, bekas pemain badminton negara, Jalani Sidek, 48, dan Muhammad Roslin hadir ke pejabat Jawi pada pukul 9 pagi. Jalani menjadi saksi dalam kes berkenaan.

Ikuti berita selanjutnya di Kosmo! hari ini.

Ani Berkata:Masa buat(curah asid) tak ingat tuhan, sekarang anak yg tak berdosa tanggung derita.Menyesal dahulu pendapatan....menyesal kemudian tiada gunanya.

Warkah buat Lin dari penjara
CHE KU ZAIMAH (dua dari kiri) bersama Lin dan dua lagi anaknya membaca surat Mat Haizan di Hulu Terengganu semalam.


HULU TERENGGANU – Ungkapan maaf kini tidak lekang daripada mulut Mat Haizan Mat Yassin iaitu orang yang bertanggungjawab menyebabkan wajah anaknya, Nurul Dahyatul Fazlinda cacat dan keluarganya menderita.

Malah, bapa kepada empat orang anak itu yang kini sedang menjalani hukuman penjara selama 10 tahun di Penjara Marang juga amat berharap agar wajah anak keduanya itu yang lebih mesra dengan panggilan Lin dapat dipulihkan.

Ungkapan itu dinyatakan dalam satu surat yang dihantar kepada bekas isterinya, Che Ku Huzaimah Che Ku Awang, 29, sebagai balasan selepas menerima sepucuk surat beserta gambar daripada keluarganya itu.

“Saya pinta awak supaya dapat usahakan untuk pulihkan wajah Lin semula, kasihanilah masa depannya,” katanya melalui surat yang ditunjukkan Che Ku Huzaimah ketika ditemui di rumahnya di Kampung Sekayu dekat sini semalam.

Melalui surat itu juga, Mat Haizan, 33, memberitahu, dia sihat namun rindu pada bekas isterinya itu serta anak-anak dan berterima kasih kerana Che Ku Huzaimah telah mengirim gambar dia dan anak-anak kepadanya di penjara.

Ikuti berita selanjutnya di Kosmo! hari ini.
No comments: