Tuesday, June 21, 2011

Muncung Tiga Dah Sampai

Lama sudah dok mencari-cari muncung 3 ni.1st time jumpa masa dok skodeng dapur kak NOR secubit garam.Skodeng punya skodeng jumpa roti jala kak NOR yang cantik lagi menawan tu....pandai sungguh kak NOR men"JALA", rupa2nya kak NOR guna muncung 3.

Sejak dari hari tu...asal aku ke kedai barangan dapur/plastik mesti aku cari botol muncung 3 ni.Tapi tak juga jumpa.Bila nak men "JALA" guna acuan yang selalu kita dok tengok tu la.
Mungkin nak jadi rezeki juga kut....ada kawan se ofis terjumpa seorang hamba ALLAH yg jual botol muncung 3 ni, tu pun dalam FB nun di SARAWAK nuuuu.Kami sepakat nak share order.

Tak sabar-sabar dah nak menunggu botol muncung 3 sampai.Kurang lebih 5 hari baru la sampai ke tangan kami.Ermmm..tak tahu la pula bila nak men "JALA" .Yang seronoknya botol tu buatan Thailand jerr, apasal kat Langkawi tak de?sedangkan Langkawi paling dekat dengan negara Gajah Putih tu.Hahaha...inilah botol tu.Nanti bila dah men"JALA" kita tunjuk rupanya okkkk.



botol muncung 3 yang kami tertunggu-tunggu

7 comments:

Mama Zara said...

ohh...ada botol khas ke untuk buat roti jala? baru tau...hihi

umi dulu guna yang alat kaler kuning tu...

Norehan Shariff said...

zam zam ala kazam dari thailand ke sarawak menuju ke tuan nya di langkawi,,toys yg sangat jauh perjalanan nya.. zam zam ala kazam... reen khan

ani said...

hahaha....reen khan, kawan saya memang order botol ni dr u la...

Norehan Shariff said...

apa nama kawan U.. yg oder dari i .. hehehe jauh kan naik belon turun belon je botol ni.. jgn lupa ye link pada I gmbr kuih jala zam zam ala kazam ..:)

ani said...

Azlina Ismail, Jetty Point Langkawi.
blog dia

http://desamahsuri.blogspot.com

Cik Senyum said...

dah menjala ke belum? tak sabar Cik senyum nak tengok hasilnya

Hafizah Mohamad said...

senang la nak emmbuat roti jala ni...selamat menjala yer...jauhnyer botol tu berjalan yer...=)