Friday, June 17, 2011

Roti Jala Kari Ayam

roti jala
kari ayam bersama kentang
jemput makan roti jala kari cicah kari ayam...sedappp

Resipi berbuka mlm tadi...sori la mlm tadi cik "M" datang, tu x sempat publish.Hari ni pula ada gotong royong kat store(opis), jadi tugasan mestilah diutamakan dulu.Lunch time baru sempat nak on blog kesayangan ni.Rasanya semua dah tahu resipinya, tapi tetap nak share juga.

Bahan2nya

2 cawan tepung (ayak tau)
2 cawan air
sedikit garam (secukup rasa)
pewarna kuning

Caranya

Masukkan semua bahan ke dalam blender...apa lagi blend ja.Sebati dan tapis.Panaskan kuali.Saya letakkan sedikit marjerin(bau marjerin wangi tu yg letak) walaupun guna kuali non stick.Apabila masak, angkat dan gulung.Sedap dicicah/makan bersama kari ayam.

5 comments:

kakchik@ella said...

Feverettttt. terliur kc dibuatnya dik. hihihi.

PUTERA2PUTERI said...

amboi sedapnya roti jala ngan kari ayam tu......nk makn x djemput pun heheheheh..nengok je la...

Hafizah Mohamad said...

sedapnyer ani roti jala ni...lama dah teringin nak buat tapi x tahu la bila lagi nak buat...he he he

bersama kak Es said...

kak Es suka tapi nak mengirai jadi jala tu tak berapa nak pandai. Cicah kuah durian pun sodap!

ani said...

kak cik...teliur ka?

putera2puteri:maaf la lupa nak jemput..hihihi

hafizah:buat je bila free..senang bangat

kak es:ani pun tak pandai...belasah jerr.Kalau putu mayam ani mmg suka cicah kuah durian