*Tepung gandum secukupnya
*Sedikit tepung beras
*Udang
*Kucai
*Sedikit garam
*Soda bikarbonat (ani guna yis)
*sedikit serbuk kunyit
*1 biji bawang besar (dihiris)
*Air(secukupnya)
*Minyak untuk menggoreng
Cara Ani
*Campurkan kesemua bahan, gaul sebati,kalau keras boleh tambah sedikit air dan kalau lembik tambah la sedikit tepung.
*Panaskan minyak didalam kuali.Sendukkan atau jemput dan goreng hingga kekuningan.Cucur boleh la di potong kecil.Sedap di makan/cicah bersama sos.
**Kalau nak lebih meriah boleh juga di tambah taugeh, daun bawang, daun sup, dan cili merah/besar.(orang kedah panggei cabai besaq).Ini cara ani..jgn marahhhhhh.
6 comments:
KC pun suka cucur udang yg 'plain' camni. Byk sgt bahan .. pening. Hihi.
kak chik:1 spesis ngan cik abg la...dia cukup tak suka kalau ani letak pelbagai.nak plain ja.
bestnya...lagi sedap yg rangup tu. Kalau pandai buat sos dia lagi syokkk
bestnya...lagi sedap yg rangup tu. Kalau pandai buat sos dia lagi syokkk
Bantuan Diperlukan..boleh??
minat tak..contest jom join
1st time seumor idop buat ni..
http://1malaysia-cybershot.blogspot.com/2011/07/rm-contest-snap-shot-bloggers-contest.html
wah boleh tahan cucur udang nie...bilalah boleh rasa ani buat
Post a Comment